ساسان یافته با نام هُنری ساسی مانکن از خوانندگان 6و8 است. وی در میانهٔ دههٔ هشتاد به همراه همشهریاش حسین مخته به شهرت رسید و تا چند سال یعنی زمان پخش آهنگ «گوشواره» به همکاری با او ادامه داد. ساسی مانکن پس از جدایی از حسین مخته بیشتر آهنگهایش را انفرادی خوانده و تنظیم آنها را عمدتاً به امیرمسعودو اخیراً به امیر ارشیا سپرده است.
وی پیش از نخستین مصاحبهٔ رسمیاش در تابستان 1391 که در آن برای اولین بار زادروز صحیح خود را (در گفتگو با لیلی نیکونظر از آمریکا) اعلام کرد، عمدتاً خود را بزرگتر از سن واقعیاش معرفی مینمود تا قضاوت عامه دربارهٔ آهنگهایش با لحاظ سن و سال جوانش تحت تاثیر قرار نگیرد. ساسی مانکن که ساکن کرج و دانشجوی رشته کامپیوتر (نرمافزار) دانشگاه نواب قزوین بوده است با موفقیت برخی آهنگها مانند «رپ بندری» در سال ۸۶ و «پارمیدا» در سال ۸۷ درس و دانشگاه را رها کرد و اختصاصاً به خوانندگی پرداخت.
چه کسی از ساسی مانکن میترسد؟
روزنامهٔ اعتماد ملی در خرداد 1388 نوشتاری دربارهٔ ترانههای ساسی مانکن زیر نام «چه کسی از ساسی مانکن میترسد» چاپ کرد که پس از سهل ممتنع شمردنشان آنها را مثالزدنی خواند: قافیهپردازیهای به شدت امروزی با درونمایه و واژگانی بسیار روزآمد که گاه به جز نسل جوان به سختی آن را میفهمد. این نوشتار از «بازی جابجایی قافیهها»، «قافیههای امروزی»، «قافیههای آمیختنی»، «مفاهیم امروزی»، «درونمایههای دستنخورده ولی آشنا» در ترانههای ساسی مانکن نمونههایی آورده و مینویسد :«وقتی میخواهید سطری چون آنها بنویسید درمییابید تا چه پایه خطیرند: نه تقطیع هندسی شعرهای کلاسیک را دارند، نه وزن و بحور عروضی و کوتاه و بلندی مصاریعشان قدمایی است و نه قافیه و ردیف را به شیوهٔ سنتی به کار میبرند، در عین حال روی آهنگهای کلاسیک و ضربی به شدت جفت و جور میشوند و انتظار سنتی شنونده برای شنیدن قافیهٔ مطلوب را برآورده میکنند و در نهایت به دل مینشینند.»
برخی از اهنگ ها
- نیا سمتم
- پارمیدا
- نیناش ناش
- گوشواره
- پاستوریزه
- Stand By
- Tehran La Kon
- یه کاری کن رقصمون بیاد
- عکاس (با همراهی علی مرشدی)
- Iq To ICU
- خط رو خط
- آره همینجور
- عاشقم کردی
- فقط اولش خوب بود
- وای چقد مستم من (۱۳۹۲)
- فقط یه نفر تو ایران بود
- عطسه
- از همون حرفا
- وقتی با هم دیگه ایم
- نگو نه
- منو ببخش
نظرات شما عزیزان:
.gif)
.gif)
.gif)
برچسبها: